Няколко причини да не пиете алкохол (+ видео)

2012-04-09 14:54:00
Няколко причини да не пиете алкохол (+ видео)
Снимка: sxc.hu

Понякога тийнейджърите взимат много лекомислени решения. Често правят неща, които не искат, само и само да се впишат в компанията. Това, че има алкохол около вас, не означава, че трябва да пиете. Има няколко причини, поради които е по-добре да не посягате към чашката:

 

Възможно е да не се спомняте нищо на сутринта – когато човек се напие, често той забравя какво е правил, докато е бил под влиянието на алкохола. Тийнейджърите, които редовно се напиват, се събуждат на другата сутрин без никакви спомени от вечерта. А какъв е смисълът да не помните как сте си прекарали?

 

Може да направите нещо, за което да съжалявате – алкохолът е много подъл – той ви кара да станете уверени, да ви паднат задръжките и да говорите неща, които определено не искате да кажете. Пияните хора са доста неприятна гледка отстрани, особено когато в компанията има трезви хора, които наблюдават простотиите им. Никой човек не иска да се излага и да разваля репутацията си. Затова е по-добре да не прекалявате с алкохола, за да не приличате на онези жалки хора, които преплитат езиците си и правят неща, за които по-късно съжаляват.

 

Отишли сте на купон с автомобил – хем сте отишли на събиране с кола, хем пиете и мислите да се приберете у дома още същата вечер. Човек, който е пил само две бири е 11 пъти повече изложен на риск да умре в автомобилна катастрофа. Запомнете, че когато сядате зад волана в нетрезво състояние, вие застрашавате както вашия живот, така и този на другите участници по пътя и пешеходците. Ако сте с автомобил не консумирайте алкохол, а ако решите да пиете, останете да преспите при домакина.

 

Без алкохол също е забавно – някои тийнейджъри смятат, че ще им бъде скучно, ако не пият. Всъщност това не е вярно. Когато човек е трезвен, той може да се контролира, да създава нормално нови запознанства и да не се прави на глупак пред останалите. Алкохолът не е този, който прави купона, доброто настроение зависи от музиката и хората, които са се събрали.

 

Няма да имате компроматиращи снимки – хората, които са се напивали, знаят колко е неприятно, когато на следващия ден видят снимки, на които има доста криви физиономии. Ще ми се стори странно, но тези фотографии са в състояние да ви провалят интервю за работа или да предизвикат множество подигравки от вашите приятели и хората, които ви познават. На купони всеки носи фотоапарати и снима безразборно, затова ако не искате да се излагате и тези моменти да бъдат запечатани, по-добре не консумирайте алкохол.

 

Когато пиете, увреждате мозъка си – редица проучвания доказват, че пиенето веднъж в седмицата води до дългосрочно увреждате на мозъка при тийнейджърите. Когато човек все още расте, той не трябва да експериментира с тялото си. Младежите, които са прекалявали със спиртните напитки, имат сериозни проблеми след години с попълването на трудни задачи и вземането на решения в сравнение с тези, които не са прекалявали с алкохола.

 

 

Няма да изпращате SMS-и, за които после ще съжалявате – при тийнейджърите става нещо странно като се напият – сещат се за бившето си гадже и си мислят, че и то в момента мисли за тях, но нарочно не звъни. В такива моменти се започва с един сълзливи SMS-и, изпълнени с много чувства, извинения, обвинения ... На сутринта човек се събужда и след като прегледа изходящите си съобщения и обаждания, осъзнава какви глупости и вършел през нощта. В такива моменти му се иска GSM-ът да е нямал батерия, за да не се стига до там. Най-гадна е тази сутрин, в която се събуждаш махмурлия и започваш да се извиняваш на хората за поведението си – на бившето гадже, че си го тормозил/а в малките часове, на родителите си, че си ги притеснил/а, като са те чули колко си пиян/а, на приятелите си, че си казал/а нещо, което не си мислел/а и т.н.

 

Алкохолът може да ви убие – прекаляването със спиртни напитки може да ви коства живота. Ако пиете прекалено много, може да се натворите и да припаднете. В случай, че това стане с някой от купонясващите, веднага се обадете на Бърза помощ, защото в такива моменти е важно да се действа максимално бързо. А пияните хора обикновено подценяват нещата и действат доста бавно. Техните забавени реакции може да костват в живота ви.

 

Още ли мислите, че е добра идея да се напиете по време на купон?

 

Вижте тийнейджъри, които са прекалили с алкохола и се излагат с поведението си:

 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
young.wild.and.free
преди 12 години

Вие в този сайт някога нещо ново казвате ли?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия